MaterialBild: material_5.jpg
 
Bild: material_2.jpg
 
Bild: material_3.jpg
 
Bild: material_4b.jpg
 
Bildbeschreibung:
Bild: noise_controle
 
Bildbeschreibung:
Noisetek® ELASTE -tuoteperhe

Noisetek® ELASTE -tuoteperhe tarjoaa säädettäviä epoksi-pohjaisia värinää vaimentavia materiaaleja, joiden häviökerroin on äärimmäisen korkea. Nämä innovatiiviset viskoelastiset materiaalit soveltuvat erityisesti kerrosrakenteisiin CLD-ratkaisuihin, ja niiden avulla torjutaan tehokkaasti resonoivien tärinöiden haittavaikutuksia. Kukin Noisetek® ELASTE -järjestelmä on suunniteltu siten, että sen optimaaliset vaimennusominaisuudet saadaan käyttöön ennaltamäärätyissä lämpö- ja taajuusolosuhteissa.
Joustavan Noisetek® ELASTE -tuotteen tärkein kohderyhmä on raskaat koneet, teräsrakenteet ja rakennusteollisuus. Asiakkaiden tiukat vaatimukset, kevyille rakennelmille asetetut ankarat säännökset sekä uusien tuotteiden lisääntyneet tehot ruokkivat kysyntää uusille ja parannetuille ääni- ja värähtelyratkaisuille. Noisetek® ELASTE on täydellinen ratkaisu näiden vaatimusten saavuttamiseksi.

Ilmaäänen vaimennusmateriaalit

Suunnittelemme ja valmistamme äänenvaimennusmateriaaleja ja -tuotteita sekä pinnoitettuina että ilman pinnoitetta. Ne soveltuvat useisiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi moottoritiloihin, sisätilaan pehmusteeksi ja myös kosteisiin tai kuumiin olosuhteisiin. Materiaali ja sen paksuus valitaan ja suunnitellaan melutilanteen mukaisesti. Polyeetteri- ja polyesteripohjaiset polyuretaanivaahtomuovit, rouhepuristevaahtomuovit, lasi- ja tekstiilikuitu sekä melamiinivaahto ja keraaminen villa ovat vain muutamia perusesimerkkejä materiaaleistamme.

Yleisimmät käyttötarkoitukset: Ajoneuvot, rakennusteollisuuden laitteet, moottoritilat, tuulettimet, toimistokoneet, pesukoneet, ilmastointilaitteet, kodinkoneet, teollisuuden koneet ja laitteet, veneet, moottorikelkat, huoneakustiikka, melusuojat

Äänieristeet ja värähtelynvaimennustuotteet

NMC:llä on laaja valikoima erilaisia äänieristetuotteita, raskasmattoja ja värähtelynvaimennustuotteita, joita voidaan käyttää vaimentamaan värähtelyitä ja hillitsemään rakenteellisen melun leviämistä sekä parantamaan rakenteiden ääneneristysominaisuuksia. Ohutlevyrakenteissa raskasmaton sijoittaminen suoraan materiaalin pinnalle vähentää värähtelyitä ja räminää. Paksummissa rakenteissa värähtelyä ja sen aiheuttamaa ilmaääntä vaimennetaan yleensä kaksikerroksisella matolla, jossa raskasmattoon on lisäksi yhdistetty vaahtomuovikerros. Kummassakin tapauksessa äänienergia muunnetaan lämmöksi. Monipuolisen valikoimamme ohuimmat raskasmatot on valmistettu bitumipahvista ja paksuimmat on valmistettu joko bitumista tai polymeeripohjaisista materiaaleista.

Äänenvaimennustuotteet ja yhdistelmämateriaalit

Äänenvaimennustuotteemme ja yhdistelmämateriaalimme sopivat kaikkiin käyttötarkoituksiin, joissa ilmenee sekä matala- että korkeataajuista melua. Me NMC:llä suunnittelemme tarpeisiisi soveltuvan materiaaliyhdistlemän käyttäen materiaalitietokantaamme ja tietotaitoamme soveltuvista ratkaisuista.

Muut meluntorjuntamateriaalit

Mikrorei'itetyillä eli mikroperferoiduilla metallilevystä valmistetuilla resonaattoreilla on erinomainen mekaaninen kestävyys. Ne voidaan asentaa irti taustarakenteesta ja niitä voidaan käyttää muiden äänenvaimennusmateriaalien kanssa. Ne soveltuvat hyvin kuumiin olosuhteisiin.

Vaimennettuja kaksoiskerroslevyjä eli MPM (metalli-polymeeri-metalli) -yhdistelmälevyjä voidaan käyttää värähtelylle altistuviin ohutlevyrakenteisiin. Kyseinen materiaali soveltuu erityisesti melusuojiin.

Äänieristysmassat voidaan liittää metalli-, alumiini- ja muovirakenteisiin levittämällä tai ruiskuttamalla, jolloin parannetaan samanaikaisesti sekä runkoäänen, eli värähtelyiden, vaimennusta että äänenristyskykyä.


Melunmittauspalvelut

NMC Cellfoam Oy tarjoaa laajoja melunmittaus- ja melunanalysointipalveluita.