Production methodsBild: converting_methods_1
 
Bild: converting_methods_2
 
Bild: converting_methods_3
 
Bild: converting_methods_4
 
Bildbeschreibung:

Bild: spaltning
 
Bildbeschreibung:
Spaltning

Spaltmaskinerna är hjärtat i vår produktion. De flesta av de produkter vi producerar börjar här. Många av våra grundmaterial kommer till oss i stora blockstorlekar eller ark. Vi har möjlighet att spalta en stor variation av material och kan därför erbjuda ett brett urval av material i den tjocklek du behöver.
Vi kan också konvertera block till rullvara. Det skapar produktionsfördelar för oss och våra kunder. Långa rullar av material reducerar ställtiden så att vi och du får en stabilare process.
Bild: _HWP6116.NEF.jpg
 
Bildbeschreibung:
Sågning

För enklare dimensioner och lämpliga former använder vi oss av sågar. Detta är en enkel effektiv produktionsmetod utan några investerings¬kostnader för dig som kund.
Bild: stansning
 
Bildbeschreibung:
Stansning

Moderna effektiva stansmaskiner ger oss möjlighet att tillhandahålla kundspecifika lösningar. Stansmaskiner med roterbart huvud, eller valsar med avancerade CAD-program ger ett optimalt utnyttjande av material och utrustning.
Formerna kan variera från enkla fyrkanter till komplexa former i olika dimensioner. Investerings-kostnaden varierar beroende på volym och komplexitet.
Bild: _HWP6633.NEF.jpg
 
Bildbeschreibung:
Laminering

Vår sofistikerade utrustning för laminering av adhesiv, olika folier och textiler gör det möjligt för oss att skapa den rätta kombinationen för att uppfylla dina krav. Maskinerna är moderna, effektiva och mycket exakta.

Flamlaminering är en bra metod för att kombinera material med högre smälttemperaturer och hetluftlaminering för material med lägre smälttemperaturer som PE-skum. Olika sorters självhäftande adhesiver, transfertejper, och adhesiv-filmer kan användas i calender- och rullamineringsmaskiner. Hotmelt och puderadhesivslamineringsmetoder används också ofta.
Bild: varmformning
 
Bildbeschreibung:
Varmformning- Vakum

Vi kan ge materialen vilken form och dimension vi vill genom att hetta upp dem till en temperatur där de deformerar. Ett verktyg utformat efter dina ritningar och önskemål översätts till en färdig produkt. Investeringskostnaden varierar beroende på komplexiteten och den förväntade volymen samt produktens livstid.
NMC tillsammans med ledande partners inom verktygsbyggnationen och industridesign ger dig de resultat du vill ha.
Bild: special
 
Bildbeschreibung:
Special- Kundunikt

Detta är en liten avdelning som skapar stort värde. Här monterar, skär och bearbetar vi efter dina önskemål. Allt kan inte utföras av maskiner, eller så är inte volymerna sådana att de motiverar till att investera. Oavsett så erbjuder vi en process där dina önskemål möts.
Bild: flashcut
 
Bildbeschreibung:
Skär-/ fräsbord (Water Jet Cutting – Flash Cutting)

Vare sig skärningen görs med vatten, laser eller kniv så är principen densamma. En CAD-ritning är den gemensamma nämnaren. Den ger oss flexibla produktionsunderlag utan investeringskostnader. Du som kund kan i lugn och ro värdera dimension och form i förhållande till din applikation.

Water Jet Cutting med flera servomotorkontrollerade munstycken och automatisk distanskontroll är en väldigt snabb och flexibel metod. Skyttelbord-lösningar är mycket mer effektiva i jämförelse med traditionella skärmetoder.